Kvaliteta projekta „Mini rukomet POZOJ“ kojeg drugu godinu za redom provodi Međimurski rukometni savez prepoznata je i van granica kraja između Mure i Drave. „Mini rukomet POZOJ“ već se dvije godine provodi u sedam međimurskih škola i polučio je odlične rezultate.

U njih se osobno uvjerio i direktor Ureda za programe sporta na lokalnoj razini Hrvatskog olimpijskog odbora Hrvoje Balena. On je posjetio jedan od turnira koji se u sklopu projekta održao u jednoj od škola sudionika – OŠ Tomaša Goričanca u Maloj Subotici. No, tom prigodom nije stigao praznih ruku već je uručio čelnim ljudima međimurskog rukometa vrijednu donaciju: lopte za mini rukomet i mobilne mini rukomet golove.

„Hrvatski olimpijski odbor i Ured za programe sporta na lokalnoj razini ulaže u projekte kojima je primarni cilj poticanje bavljenja djece i mladih sportom. Svima nam je želja da povećamo bazu sportaša u Hrvatskoj kako bi se mogli stvarati kvalitetni rezultati, ali i budući olimpijci i reprezentativci. No, ima tu još dodatnih benefita. Bavljenje sportom priprema djecu za kasniji život jer ih uči fair playu, prevenciji nasilja, poštivanju drugih i pravilima ponašanja, sve što jako dobro dođe bez obzira bili vrhunski sportaši ili ne“ poručio je Balen i dodao kako je do realizacije donacije došlo kroz izvrsnu suradnju sa Zajednicom športskih udruga i saveza Međimurske županije koja je preporučila projekt.

Dopredsjednik Međimurskog rukometnog saveza Dražen Špoljarić zahvalio je na donaciji poručivši kako će kvalitetna oprema značajno olakšati provođenje projekta. Izjavio je kako je do sada u Mini rukometu POZOJ sudjelovalo 560 djece. „Projekt je namijenjen dječacima i djevojčicama od 1. do 4. razreda osnovnih škola. Trenutno radimo u sedam međimurskih škola u kojima djeca dva puta na tjedan treniraju pod vodstvom licenciranih trenera rukometa. Projekt je besplatan za sve sudionike“ naglasio je i dodao kako jednom godišnje treneri naprave popis talentirane djece i preporuče ih za daljnje treniranje u rukometnim klubovima.

Pohvalio je suradnju ne samo s Hrvatskim olimpijskim odborom već i s Ministarstvom turizma i sporta, Međimurskom županijom, Gradovima Čakovcem i Prelogom te Općinom Sveti Juraj na Bregu. U planu županijskog rukometnog saveza je proširiti projekt na još nekoliko međimurskih škola