U čakovečkom Hotelu Castellum održana je redovna izborna Skupština krovne međimurske sportske organizacije, Zajednice sportova Međimurja

Skupština u novom četverogodišnjem mandatu broji 33 delegata, istoj je prisustvovalo njih 30, a sve su odluke i zaključci donijeti jednoglasno.

Prihvaćeno je programsko i financijsko izvješće za 2023.godinu, predsjednika i Nadzornog odbora. Zajednica je tijekom protekle godine ostvarila prihode u iznosu od 598.464,03 eura, rashodi su bili 571.078,53 eura, a višak prihoda krajem godine iznosio je 27.385,49 eura.

Iza toga izabrano je novo vodstvo Zajednice za mandatno razdoblje 2024. – 2028.godine. Za predsjednika je izabran Mato Kljajić kojemu je to četvrti mandat na čelu Zajednice, što pak je veliko priznanje i potvrda da je odlično vodio Zajednicu za sve ovo vrijeme, posebno kada je Međimurska županija bila proglašena Europskom regijom sporta. Na njegov prijedlog izabran je i novi Izvršni odbor.

Dva dopredsjednika su Mario Vukoja i Zoran Pfeifer, a članovi: Bojan Ružić, Mišel Ganzer, Anđelko Crnčec, Tanja Mesarić-Novak, Ivan Horvat, Emilija Talan, Danijel Perčić i Jadranko Kirić.

Izabran je i novi Nadzorni odbor u sastavu: Matija Novak – predsjednik, Tea Kolarić i Adriano Marciuš – članovi, te predstavnik Zajednice u Hrvatskom olimpijskom odboru, prema Statutu Zajednice to je predsjednik Mato Kljajić.

Skupština je završena kratkim zajedničkim druženjem i razgovorima u kojima je osnovna tema bila kako i dalje raditi za boljitak međimurskog sporta.

Izvor: eMeđimurje