Nakon prošlogodišnje izuzetne uspješne akcije za učenike čakovečkih škola, Međimurski školski sportski savez i Zajednica športskih udruga i saveza Međimurske županije i u 2022. organizirali su projekt „Korak po korak do zdravlja“ i za učenike gornjeg i donjeg dijela Međimurja. Prvi su na redu bili učenici iz donjemeđimurskih škola za koje je u subotu 8. listopada 2022. osmišljena pješačka tura uz rijeku Dravu i derivacijski kanal HE Dubrava od Svete Marije do Donje Dubrave.

Vesela karavana koja je uključivala više od 130 učenika i njihovih profesora započela je svoje 10 kilometarsko putovanje na staroj Dravi kod startne pozicije za rafting spust. Sudionicima se na početku obratio tajnik Međimurskog školskog sportskog saveza Marin Horvat koji je rekao kako je intencija ove šetnja snalaženje u prirodi, upoznavanje s ljepotama međimurskog krajobraza i stjecanja novih prijatelja. Horvat je izrazio uvjerenje kako će se mnogi ponovno vratiti na ove staze, ali sa svojim roditeljima i cijelim obiteljima.

Predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Međimurske županije Mato Kljajić kazao je kako je ovo samo jedna od brojnih aktivnosti u projektu Međimurje Europska regija sporta 2022. Jedan od ciljeva projekta je uključivanje svih dobnih skupina u sportske i rekreacijske aktivnosti kako bi stekli zdrave i aktivne navike. Dodao je kako će ovakvi projekti uvijek imati podršku krovne županijske sportske organizacije.

Da bi sve proteklo u najboljem redu pobrinuli su se članovi Planinarskog društva Bundek koji su osiguravali cijeli pješački pohod. Osim upoznavanja s prekrasnom međimurskog prirodom i prelijepim vodenim površinama učenici osmih razreda imali su i kratku edukaciju o sportskom ribolovu koji su im održali članovi ŠRD Klen iz Svete Marije.

Na dijelu derivacijskog kanala HE Dubrava s čarima ovog sporta, upoznao ih je, između ostalih i aktualni svjetski prvak u ribolovu udicom na plovak Mihael Pongrac. Bundekovci, organizatori, učenici i profesori „okinuli“ su zajedničku fotografiju na utoku derivacijskog kanala u rijeku Dravu, nakon čega su prešli preko visećeg mosta u Donjoj Dubravi i tamo okončali svoje tri i pol satno pješačko iskustvo. Puni pozitivnih dojmova obećali su kako će se sigurno ponovno vratiti u ovaj kutak međimurske prirode.

Sljedeće subote 15. listopada, „Korak po korak do zdravlja“ bit će održan za učenike škola iz brežnog dijela Međimurja na kružnoj šetnji čiji će početak i kraj biti u Štrigovi.