I ove godine, petnaesti put zaredom, na stadionu SRC Mladost, djeca međimurskih vrtića okupila su se na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića, donosi portal medjimurska-zupanija.hr

Pod geslom “I ja ću biti olimpijac“ više od 700 mališana iz 16 predškolskih skupina iz cijelog Međimurja odmjerila su snage u trčanju na 50 metara, štafeti, skoku u dalj, bacanju loptice te malom nogometu. Hrvatski olimpijski odbor manifestaciju je pokrenuo još 2002. godine s ciljem promicanja duha istinskog olimpizma, odgajanja djece putem sporta te poticanje harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta.

Olimpijada je započela defileom svih ekipa te podizanjem zastave ispred pokrovitelja i suorganizatora, župana Međimurske županije Matije Posavca, gradonačelnika Grada Čakovca Stjepana Kovača, predsjednika Zajednice športskih udruga i saveza Međimurske županije Mate Kljajića i našeg olimpijca, gimnastičara Filipa Udea.

“Najvažniji element ovog festivala je uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo, koji su puno važniji od same pobjede. Hvala roditeljima i prvenstveno brojnim odgajateljicama koji su prepoznali značaj ovog projekta te svojim trudom i vlastitim primjerom pripremili djecu za ovu Olimpijadu”, istaknuo je župan otvorivši 15. Olimpijski festival dječjih vrtića.

“Pripreme su bile naporne, ali ispunjene zabavom i iščekivanjem kada će doći ovaj trenutak, kada će započeti natjecanja. I kako vidite, oni uživaju prvenstveno u zajedničkom druženju, a tek onda razmišljaju o tome hoće li pobijediti ili ne”, izjavila je Elma Polanec, odgajateljica Dječjeg vrtića Vrapčić iz Šenkovca. I zaista, buduće zvijezde međimurske atletike i nogometa uživale su na sportskim terenima i ugodnim vremenskim prilikama uz snažno bodrenje navijača s tribina, a tko zna možda pokoja od današnjih malenih sportskih zvijezda jednog dana zasvjetli onim olimpijskim sjajem i s pokojim odličjem.

Ponajboljima su na završetku Festivala dodijeljene medalje i proglašeni su oni najbolji. Ali zapravo pobjednika nema jer su u biti pobijedili svi sudionici. Pobjedio je sportski duh, igra, prijateljstvo i veselje.