U sklopu projekta Hrvatskog olimpijskog odbora “PROMICANJE SPORTA I OLIMPIZMA U CILJU OČUVANJA ZDRAVLJA”, dr. med. Zrinka Rusan održat će predavanje pod nazivom “SINDROM PRETRENIRANOSTI”, a dr. med. Andrej Prošev predavanje “PSIHOLOGIJA VRHUNSKIH SPORTAŠA”.

Predavanja će biti održana u ponedjeljak 4. srpnja 2022. u Čakovcu na Gradskim bazenima “Marija Ružić” (prostorija lijevo 1. Kat) s početkom u 18,00 sati, a besplatna su za sve sudionike (predviđeno trajanje svakog predavanja je 40 minuta).

Cilj Programa je širu međimursku sportsku javnost upoznati s različitim zdravstvenom aspektima koji prate sport: važnost liječničkih pregleda, mogućnosti sportskih ozljeda, razvoj djeteta i sport, sportska psihologija, srce i sport i slično.

Andrej Prošev, dr. med. je specijalizant psihijatrije koji radi na odjelu Psihijatrije Županijske bolnice Čakovec. Prošev je bivši košarkaš koji je već održao radionice i napravio seminare na temu psihijatrije i sporta.

Zrinka Rusan, dr. med. je specijalist medicine rada i sporta. Iza doktorice Rusan dugogodišnje je radno iskustvo čiji je primarni fokus bila medicina sporta. Trenutačno radi u poliklinici Medikol, a redovito svoje znanje nadograđuje pohađanjem brojnih seminara i radionica. Član je Udruge liječnika sportske medicine i pregledala i još uvijek redovito pregledava brojne međimurske
sportaše.